Anthony Willems

Creatief vakmanschap

Maak een afspraak
Anthony Willems

Achtergrond

Sinds 1986 oefen ik het vak van fysiotherapeut uit en heb verschillende werkgebieden (Zwitserland, Amsterdam en Baarn) gehad.

In 1990 ben ik de opleiding haptonomie gaan volgen die ik in 1996 afgerond heb. Naast het werken bij Intercure, een eigen praktijk in fysiotherapie, haptotherapie en sportrehabilitatie in Baarn, heb ik gewerkt als part-time docent bij Synergos, opleidingen haptonomie in Amersfoort.

Sport en topsport

Mijn interesse ligt op het gebied van het optimaliseren van presteren. Mijn sportachtergrond is divers. Naast waterpolo (Nederlands jeugdteam) heb ik vele sporten beoefend zoals zelfverdedigingssporten, voetbal, tennis en MTB.

Zowel in de fysiotherapie als in de haptonomie heb ik de mogelijkheid gehad om in de sport en topsport te kunnen werken. Begeleiding van sportteams waaronder het Nederlands mannen hockeyteam (fysiotherapie), het Nederlands dames handbalteam (haptonomie) en verschillende topvoetballers (fysio- en haptotherapie) hebben mij ervaring in begeleiding van sporters op verschillend niveau gegeven.

Master Interreligieuze spiritualiteit

In augustus 2011 heb ik mijn master 'interreligieuze spiritualiteit' behaald aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Ik heb onderzoek gedaan naar de invloed van haptonomie op spirituele beleving en op het waarnemen van spirituele fenomenen, zoals het 'upaya' van de Boeddha.

Professionele kwaliteiten

Ik zie mijzelf als nuchtere, no-nonsense professional en beweeg me even gemakkelijk in abstracte werelden, als haptonomie en spiritualiteit, als in meer concrete werelden als fysiotherapie en topsport. Mijn kwaliteit ligt in het helder en inzichtelijk maken van op het eerste gezicht niet zichtbare communicatieve fenomenen.

Het team

Neem contact met ons op